Alles wat we ooit hebben meegemaakt zit in het celgeheugen van ons lichaam. Daar waar onze hersenen over een eerder beperkte herinnering aan het verleden beschikken, zit elke detail van ons leven, en de vele levens ervoor, in onze cellen opgeslagen. Zowel de fijne belevingen als de  zware, moeilijke en traumatische ervaringen.

Alle positieve afdrukken in deze cellen sturen onze talenten en zorgen voor zaken die goed gaan in het leven. Een keer we iets geleerd en doorleefd hebben, kunnen we er nadien de vruchten van plukken.  Dit werkt over de grenzen van tijd en ruimte heen. 

Zo kan je bijvoorbeeld heel snel een nieuw instrument leren bespelen omdat je de blauwdruk van een muzikant in je celgeheugen hebt, of communiceren gaat voor jou al van kinds af aan heel gemakkelijk. Deze talenten kunnen doorgegeven zijn in jouw familiesysteem maar het kan ook een vaardigheid zijn die jij op zielsniveau al eerder hebt ontwikkeld.  

De onverwerkte, moeilijke stukken uit het verleden daarentegen, geven een heel ander resultaat. Wanneer een ervaring te hevig is vluchten we in ons hoofd, houden we de adem in en dissociëren we van wat we zouden kunnen voelen. Het lichaam reageert daarop door de bewegingen en sensaties te blokkeren én stockeren. De energie stagneert en komt vast te zitten. Dit geeft allerlei lastige symptomen die zich ook nog eens steeds weer  . Het worden hardnekkige patronen die we steeds weer opnieuw tegenkomen. 

Het zijn die steeds herhalende patronen die ons belemmeren om in onze kracht te komen. Vaak hebben we over die patronen al 100 keer nagedacht en hebben we ze al kapot geanalyseerd.

  • Je wordt bijvoorbeeld met momenten enorm kwaad terwijl je niet goed begrijpt waarom.
  • Of elke nieuwe relatie die je aangaat lijkt steeds weer op dezelfde problemen uit te draaien.
  • Misschien stuit je steeds weer op angsten die overnemen? Angsten die je wel of niet kan verklaren zoals: hoogtevrees, vliegangst, angst voor intimiteit, faalangst, angst om helemaal jezelf te zijn..
  • Sommige mensen hebben steeds weer dezelfde problemen met hun collega's of leidinggevende, welke job ze ook doen. 
  • ..


Het zijn allemaal patronen die steeds weer terug komen. En elke keer denk je: "nu gaat het anders zijn!" "Deze keer zit ik in een goede relatie." "Dit gaat me niet nog eens overkomen." en toch blijkt na een tijdje dat je weer op net datzelfde punt als vroeger terecht komt. 


De reden dat deze patronen zich blijven herhalen is om dat het thema zich blijft tonen tot jij het kan zien en doorvoelen. Het lichaam zit in een constante zoektocht naar heling, heelheid. Gestagneerde energie kost het lichaam veel aan levenslust en kracht. Vastgelopen energie maakt moe. Het lichaam wil zichzelf daarvan verlossen en blijft je daarom keer op keer uitnodigen om het thema aan te kijken en aan te pakken. Wanneer jij klaar bent om het thema anders te bekijken, er niet meer over na te denken maar op zoek te gaan naar de vastgelopen energie van deze herhalende patronen, kan er pas verandering komen.


Deze vastgelopen energie kunnen we via regressie, lichaamswerk, ademhalings- en opstellingstechnieken terug activeren, met als doel ze ditmaal bewust te doorvoelen en weer los te laten. De dichte, zware, vastgelopen energie kan dan weer vrij stromen en transformeert naar kracht.


Je leven verandert en de herhalende situaties zijn niet langer nodig.Je voelt je lichter, vrijer en krachtiger. De energie die zo lang vast zat wordt nu extra levensenergie die je kan inzetten doorheen je dag. Je zal je dus ook letterlijk energieker voelen. Vaak werkt de transformatie ook door op andere vlakken in je leven, omdat alles samen hangt.

Wil jij aan de slag met de blokkades in je celgeheugen??

Boek dan een Live sessie en voel je lichter in je lichaam.